FAQ – Vanliga frågor om webbsidor

Saknar du någon FAQ fråga nedan och undrar över något, hör av dig till oss »
Saknar du någon FAQ fråga nedan och undrar över något

FAQ 1: Varför är det viktigt med användarvänlig webdesign?

Svar: Det är viktigt att man bygger webbsidan i användarvänlig webbdesign och struktur så att både användare och sökmotorer gillar webbsidan.

FAQ 2: Vad är WordPress?

Svar: WordPress är ett av världens mest använda publiceringsverktyg. WordPress kostar inte någonting att använda. I och med att WordPress CMS har öppen källkod så blir man inte låst till en leverantör utan man kan välja bland de leverantörer som har kunskap inom WordPress om man så föredrar.

FAQ 3: Vad kostar en webbida?

Svar: Varje webbsida är unik och har unika behov, det är som att fråga hur mycket en bil kostar. En del vill ha en standardutrustad bil och andra vill ha olika specialutrustningar på sin bil vilket gör att priset är olika och det är samma med en webbsida.

FAQ 4: Vad är responsive webdesign? (html5)

Svar: Responsive Web Design (RWD) innebär att webbutvecklaren bygger och designar en webbplats som tillåter layouten att förändras beroende på vilken skärmupplösning besökaren har. Det innebär exempelvis att webbplatsens besökare kan surfa till sajten med en läs/surfplatta, en mobiltelefon eller en dator och att innehållet på webbplatsen anpassas efter besökarens plattform. (HTML5 är ett märkspråk som gör det möjligt).

FAQ 5: Varför ska man marknadsföra sig på Internet?

Svar: Inom B2B-området har intresset aldrig varit högre, och man räknar med att upp mot 98% av den information som söks, genomförs via internet. Och därav används nästan 80% för att söka information om varor och tjänster.

FAQ 6: Vad kan sociala media, Facebook och Twitter hjälpa mig med?

Svar: Genom att ha en Facebooksida för företaget är en bra idé om ni har, eller skulle vilja ha, en massa trogna kunder som lätt ska kunna hålla sig uppdaterade med vad ert företag har för sig. Till skillnad från ett nyhetsbrev har era kunder här en mer frivillig och kanske mer privat relation till era budskap, dels då de har valt att ”gilla” er sida och dels för att man i regel är privat på Facebook. PR 4u kan skapa skräddarsydda sidor och koppla Facebooksidan till er webbplats.
Twitter för företaget; Öppenhet, Närvaro, Synlighet, Effektivitet och Bonus: Mikrobloggen kan med fördel användas som en intern kommunikationskanal för att snabbt ge medarbetare kortare information.

FAQ 7: Hur kommer jag högre upp på Googles söksida?

Svar: Det finns inga genvägar till att komma högre på Googles söksida utan webbsidan ska vara byggd i användarvänlig webbdesign och struktur som sökmotorer gillar. Samtidigt som man är aktiv på webbsidan och uppdaterar den konternuerligt.