Det räcker inte bara med att ha en bra webbplats för att få framgång på internet. Vi kan hjälpa er med internetmarknadsföring av er webbplats, produkter och/eller tjänster. Förutom sökmotoroptimering kan detta ske på olika sätt genom Google Adwords, sociala media, banners och via traditionella kanaler mm. Ni kan givetvis kombinera flera olika tjänster för att nå bästa resultat. Kontakta oss för rådgivning när det gäller marknadsföring på internet.

Inom B2B räknar med att uppåt 98% av den information som söks görs via internet, av det används nästan 80% för söka efter information om varor och tjänster.

Google Analytics

Om man ska vara säker på att internetmarknadsföring ger någon effekt bör man kunna utläsa resultatet med ett analysverktyg. Vi på PR 4u använder oss av Google Analytics. Genom att installera detta gratisverktyg på sin webbplats kan man se hur många besökare man har haft, hur de hittar dit, vad de gör på webbplatsen, hur de navigerar på webbplatsen och det kan man även göra i realtid. Det är för oss otänkbart att inte ha tillgång till denna data för en professionell webbplats. Om ni väljer oss som webbyrå så installerar vi Google Analytics på er webbplats och ni är redo för mäta effekten av er internetmarknadsföring.

Internetmarknadsföring ger effekt med Google Analytics

Former av Internetmarknadsföring

Det finns en rad olika former av internetmarknadsföring och PR 4u hjälper dig och ditt företag med en lyckad marknadsföring på internet.

Facebooksida för företaget

Genom att ha en Facebooksida för företaget är en bra idé om ni har, eller skulle vilja ha, en massa trogna kunder som lätt ska kunna hålla sig uppdaterade med vad ert företag har för sig.  Till skillnad från ett nyhetsbrev har era kunder här en mer frivillig och kanske mer privat relation till era budskap, dels då de har valt att ”gilla” er sida och dels för att man i regel är privat på Facebook. PR 4u kan skapa skräddarsydda sidor och koppla Facebooksidan till er webbplats, som en del av företagets internetmarknadsföring.

64% av svenskarna (70% av internetanvändarna) använder Facebook

Twitter för företaget

Microbloggen är en marknadsföringskanal som har många fördelar:
Öppenhet. Att tala om vad du gör, tycker och tänker i ögonblicket du gör det tyder på transparens och en vilja att dela med sig.
Närvaro. Microbloggen ökar möjligheten att skapa närmare relationer med dina kunder. Är du aktiv och svarar när någon kommenterar dina uppdateringar kan du skapa ovärderliga konversationer. Du lär dig vad dina konsumenter tycker, vilka de är och kanske viktigast av allt – dina kunder vinner samma sak.
Synlighet. Mikrobloggströmmar syns i sökmotorerna! Ditt företagsnamn blir helt enkelt mer sökbart (förutsatt att du väljer ett relevant användarnamn/alias).
Effektivitet. En ursäkt till att inte blogga är ofta tidsaspekten. Längre blogginlägg kräver sin arbetsinsats i både möda och tid, särskilt om man inte är en van skribent. Mikrobloggen ställer inte samma språkstilistiska krav, och tar framförallt en bråkdel av tiden att författa.

Bonus: Mikrobloggen kan med fördel användas som en intern kommunikationskanal för att snabbt ge medarbetare kortare information.

Google Adwords

De annonser man ser på Google till höger eller högst upp om sökresultatet i den organiska listan heter Adwords. För att få bästa avkastningen på en Adwordskampanj bör man besitta en del kunskaper om hur Adwords fungerar. Risken är annars att man får en lägre Return On Investment (ROI) än vad man tänks sig. Vi på PR 4u vet hur man utformar effektiva Adwordsannonser och som ger hög ROI.

Blogg för företaget

Denna marknadsföringsmetod är den som kräver mest från er som företag. Fast samtidigt om man lyckas bygga upp en blogg som har många läsare är det en kraftfull kanal där man kan förmedla sina budskap och stärka sitt varumärke. Detta kan även göras i kombination med Facebook och Twitter på ett smidigt sätt. PR 4u hjälper er skapa och designa en snygg blogg med alla tänkbara funktioner.

Banners & traditionella annonser

Vi kan ta fram en reklamkampanj med en bannerserie och/eller annonser för tryck till ert företag om det önskas. Se vidare under kommunikation på vad PR 4u kan bistå ditt företag med.