Grunden till sökmotoroptimering – SEO är en webbplats som är byggd på rätt sätt med rätt kod. Vilket innebär att man optimerar webbplatsen för sökmotorerna t.ex Google. Idag är det även minst lika viktigt med att även optimera en webbplats för sociala medier.

När det kommer till sökmotorer så optimerar vi webbplatsen för att de ska komma så högt upp som möjligt i de organiska länkarna. De organiska länkarna är de länkar man inte behöver betala för då någon klickar på dem.

Sökmotoroptimering - SEO är en webbplats som är byggd på rätt sätt med rätt kod

Vi ser till att våra samarbetspartners får in de besökarna som tillhör deras målgrupp. Det finns ingen mening av att lura in besökare som ändå inte har något intresse av webbplatsen. Vi ser till att dem som söker efter produkten och/eller tjänsten verkligen hittar den.

  • Vi optimerar webbplatser enligt sökmotorernas regler.
  • Vi ser till att dem som söker efter produkten/tjänsten hittar den.
  • I alla våra webbpubliceringssystem ingår sökmotoroptimering – SEO verktyg.

Det finns inga genvägar till hög page rank på Google som många telefonförsäljare lovar. En webbplats med bra innehåll, korrekt uppbyggt är den bästa sökmotoroptimering – SEO som finns.

Vad är sökmotoroptimering – SEO?

Sökmotoroptimering handlar om att få sökmotorerna att gilla en webbplats och dess sidor och för att de ska göra det måste man anpassa (optimera) dem så att sökmotorns spindlar (program som letar efter sidor) får det lättare att förstå vad webbplatsen och dess sidor handlar om. Om spindlarna gillar det de ser, så levererar de trafik till webbplatsen.

Vi följer sökmotorernas riktlinjer (Googles riktlinjer här ») och bygger webbplatser utefter W3c’s » framtagna webbstandarder för optimal sökmotoroptimering (SEO).

Den som säger att han samarbetar med Google, han ljuger.

Webbsidan du nu ser på är optimerad för ”sökmotoroptimering”. Som det går att utläsa så förekommer sökmotoroptimering i titelfältet, i huvudrubriken, i underrubriker, i brödtexten och även i sidans adress och namn (URL:en). I dagsläget är dessa några av de viktigaste ställena för var ordet sökmotoroptimering ska finnas med för att webbsidan ska gillas av sökmotorns spindlar, allt enligt Googles riktlinjer för hur en webbsida ska vara optimerad för just ”sökmotoroptimering”.

Sen när webbplatsen är klar och registrerad av Google ska man fortsätta med att hålla webbplatsen relevant och levande. För en webbplats som inte blir uppdaterad kan uppfattas av Google som inaktuell med risken att hamna längre ner i de organiska länkarna.

Vi kan hjälpa er att skapa en sökmotoroptimerad webbplats:

  • Korrekt tekniskt byggd
  • Sökmotorvänligt CMS
  • Relevanta texter och uppdaterat innehåll
  • Relevanta länkar till och från webbplatsen